Festivalnatt ett – check!

Jag har överlevt! Såklart du har, tänker ni. Jag menar att jag har klarat första kvällen/natten och gjort det bra. Vi var framme i Falun vid halv fem, checkade in på hotellet, klädde om, åt gott innan vi gick mot festivalplatsen. Har ni varit i Lugnet någon gång? Då vet ni att det är stans backe upp dit! Och en bit att gå så att jag ganska snabbt kunde räkna ut att gå tillbaka till hotellet för att gå på toa, och därmed slippa bajamajorna, inte var ett alternativ. Hjälp!

Det första som slog mig när vi kom fram var hur lugnt det var. Tyst och stillsamt. Inte ett ljud. Det hade förstås inte kommit igång ännu, men så ligger det så himla bra till också och med scener vända åt skogen, inte mot stan. Smart. Ingen kö in, men en lätt muddring. Sedan var vi på plats!

falun4

Och döm om min förvåning när jag hittade den här skylten:

IMG_3290

What!? Tänk om de har vanliga toaletter? Nästa skylt tydde på det. Vilken glädje!

IMG_3295

IMG_3294

Och yes! Tänk att man kan bli så glad, för att inte säga lycklig, över en radda offentliga toaletter?!?

Sedan stod vi i kö för att få Elias LP-skiva signerad av Raubtier och fotas med dem. Om jag var lycklig över toaletterna var Elias lycklig över det.

IMG_3302

Sångaren Pär Hulkoff och Elias.

Sedan kom de två stora utmaningarna. Spelningen med Raubtier, kvällen huvudband, när jag sagt att jag INTE skulle stå nära scenen. Men, för Elias skull ville jag ju göra det. Stå ihop med honom. Inte vara en mesmamma. Och det var jag inte, jag stod nära. Skitnära!

IMG_3309 IMG_3317 IMG_3321

Men, hur knäppt är det inte att musiken är så hög att man måste ha öronproppar? Många har det, även de coola killarna och tjejerna. Jag menar, är det inte lättare att sänka musiken lite? Det är ju sjukt.

Nästa utmaning var att vara uppe länge. Och vet ni, vi var bland de sista kvar. En utmaning, inte av tröttheten utan för att det blev kallt. Så det jag lärt mig till ikväll är att klä mig bättre. Men det regnar inte utan är ett grymt festivalväder! Sol, värme. Hurra!!

Och vet ni – Snowy Shaw, som jag inte ens vet vem det är sov på samma hotell som vi. Och han åt frukost samtidigt som vi. Är det inte knäppt att jag blev upprymd av det? 🙂

Nu väntar en ledig dag, kanske med besök i Koppar Falugruva och fika med en kompis innan vi eftermiddag fortsätter headbangandet, besöka riktiga toaletter och förvånas över hur folk ser ut. Om jag vågar ska jag be att få ta foto på en del och visa er!

 

 

 

Dela gärna det här inlägget

En reaktion på ”Festivalnatt ett – check!

  1. Öronproppar är verklige bra att ha. Förstår inte varför det ska vara så hög volym på alla ställen. Själv har jag alltid öronproppar på konserter, uteställen, hockeymatcher, bio, spinningpass mm. Jag har känsliga öron och och fick tillfällig tinnitus efter ett disco när jag var liten. Tur nog så gick tinnitusen över för mig efter några veckor. Sedan dess har jag alltid skyddat mina öron från starka ljud. Tycker det är hur skönt som helst med öronproppar. Man slipper få ont i öronen och jag tycker till och med att ljudet blir bättre. Själv använder jag musikproppar när jag vill kunna höra trots hög volym. Ska jag bara skydda öronen maximalt så blir det vanliga skumproppar. Sover också med skumpropparna. När använder du öronproppar och har du några favoritproppar?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *