Hemma hos … Noah

När jag hälsar på har den nya familjemedlemmen bott i huset i en månad. Det är svårt att tro. Han verkar hemtam och tillfreds. Skålar med vatten och mat i tvättstugan, korg i köket och egna leksaker lite här och där. Om han inte leker med och kanske till och med biter sönder platsskålar från köket  förstås. För även om han är en oerhört duktig hund, tränad som vårdhund, så är Yum-Yum bara två år. Fortfarande valp och lite busig. Och fantastisk söt i sin ljusa labradorpäls.

Yum-Yum som gillar att leka ”gömma-saker”-lekar och fotboll med sin bästa kompis Noah. Och det är hos Noah Gullquist jag hälsar på för att göra ett hemma hos reportage.

Och efter att ha hälsat på mamma Maria, lillasyster Nellie och hennes kompis Martina och Yum-Yum förstås så börjar vi med att titta in i Noahs mysrum. Grå tvåsitssoffa med färggladabild (55) kuddar, ett lågt svart bord och TV. Här inne kopplar Noah av då och då med TV-spel. Men det har vi ju inte tid med nu. Nu pratar vi om semesterveckan på Kanarieöarna tillsammans med familjen och kusinerna Tilde och Wilma – pool och glass står på schemat, om skolan och, eftersom det är fredag, pratar vi lite om fredagsmys också. Choklad är favoritgodiset. Men mest pratar vi om Yum-Yum.

Yum-Yum var, berättar Noah, lite orolig första natten i sitt nya hem, men han har vant sig snabbt. På dagarna när mamma och pappa arbetar och han och Nellie är i skolan är Yum-Yum hos mormor och morfar.

”Han har en hundkompis där, Tara. De leker och har jättekul.”

Noah frågar Maria vilken ras Tara är. Hon är en schäfer och tik, visar det sig.

Noah visar mig alla rum på nedervåningen och det är dags att titta på teverummet på bild (62)övervåningen. Men först vankas det fika. Nellie och Martina har dukat fint med porslin och servetter i köket och det bjuds på semlor, muffins, kaffe och saft.

Yum-Yum visar stort intresse för bakverken och inväntar att en och annan bit kan trilla ner på golvet. Till hans stora lycka lämnar tjejerna stolar som kan slickas rena från många smulor.

bild-(66)

Morfar ringer för att höra hur det är med Noah och Yum-Yum

Noah och Maria tar fram hundgodis och visar hur duktig Yum-Yum är på att sitta, ligga och vänta på kommando. Efter ett tag tröttnar både han och Noah och istället sliter de med gemensamma krafter av Noahs strumpa och snart kiknar Noah av skratt när den sträva hundtungan slickar på foten. Maria och jag skrattar också. Det ser onekligen väldigt roligt ut.

bild (67)

Noah berättar att han fyller år den 12 april och att han redan nu vet att han kommer att få en BMX-cykel som har både fot- och handbroms. Då ska han få cykla till skolan. Det syns på honom att han ser fram mot den dagen.

Men apropå framtiden och att han blir äldre och äldre – vad ska han bli när han blir stor?

”Jag måste gå ut ur Facetten först. Men sedan vill jag laga moppar i Linköping tillsammans med min kompis Emil. Det har vi redan bestämt. Och vi ska lyssna på AIK-musik i vår verkstad. Och så ska jag ha en mercedessportbil.”

Det var värst! Det var besked som heter duga. Fast det där med Linköping får kanske ge vika, för Noah fortsätter:

”Vi ska flytta dit alla AIK:are bor, vid Friends Arena, och vi ska heja med AIK-klacken.”

”Nehej, du” svarar Maria, ”det ska du inte.”

Men nu är det fredag och choklad och ”Fångarna på fortet” står på programmet. Och kanske potatisgratäng, som är Noahs favoritmat. Och hamburgare, pizza och godispizza.

 bild (64)

Noah anfaller och Yum-Yum vaktar målet

bild-(65)

Yum-Yum är tränad som vårdhund och väldigt duktig. Men det krävs en kontinuerlig uppfostran, vilket mamma Maria tar sig an med den äran.

10929574_565114470258958_6943796760366981981_n[1]

Familjen Gullquist

Följ gärna bloggen via facebook

Vill du läsa andra hemma hos-reportage så hittar du dem här

Dela gärna det här inlägget

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *