Hur vara typ rätt?

Förutom en allmän rädsla för människorna som är där (snälla någon bevisa min fördomsfullhet – låt människorna vara rara och bara hängivet dedikerade musiken, dvs inte apraka, aggressiva, snuskiga och extremt överdrivet högljudda), en skräck att behöva uppsöka bajamajorna (snälla någon bevisa min fördomsfullhet – låt bajamajorna vara rena, fräscha, inte gå i baklås,  absolut inte vippas och helst inte behöva användas av mig), en förvissning om att musiken är hetsk, arg, hög och för mig oförståelig (snälla någon bevisa min fördomsfullhet – låt åtminstone något band överraska mig med att vara ganska bra) och en stark oro att möta döden i en mosh pit eller dylikt så är jag orolig för två saker:

1. Att jag inte ska orka vara uppe så sent på kvällen. Tack och lov är festivalområdet ganska nära centrum (ett plus!), vilket innebär att de inte kan spela sjukt länge utan slutar omkring 2. Vilket är oerhört sent för mig. Men jag har gett mig den på att jag inte ska vara den som backar (förutom på mosh piten och wall of deathen då förstås) utan låta Elias bestämma när vi ska gå hem. Det är hans festival och han ser fram mot den. Jag, trötta, medelålders kärringen, ska bara hänga med. Helt klart. Det är min mission.

2. Vad ska jag ha på mig? Klädseln har för mig varit helt oväsentlig fram till nu. Ja, det är klart att jag har tänkt varm tröja om det är kallt och gummistövlar om det regnar (Gud förbjude. En leråker är det som kommer att få mitt förstånd att krackelera). I övrigt – jag är väl den jag är. Jag kan ju inte låtsas vara en av dem, av de hängivna fansen. Det blir ju bara patetiskt om jag har nitbälte, bandana, T-shirt med ett dödsmetalband på och trasiga jeans. Jag vet inte ens om det är så de andra ser ut. Jag tänker mig i alla fall att de andra festivalpersonerna är helt täckta av tatueringar och skägg. Och det kan jag ju inte ha på mig. Men nu har både Elias och Mats börjat fråga: vad ska du ha på dig? Jag har börjat fatta att jag kanske måste anpassa mig lite. Jag menar, jag har från början fattat att jag inte kan klä mig i sommarklänning …

1

eller låna Linns eller någon annans balklänning …

IMG_1814

Jag är ju inte dum på det viset. Men jag tänkte vanliga Camillakläder. Tills det slog mig: kläderna kanske blir förstörda (snälla någon bevisa min fördomsfullhet – låt människorna vara vänliga och kärleksfulla – men inte snuskiga! – mot varandra, inte ragla runt med öl i handen som spills åt alla håll och kanter – typ på mina kläder). Så nu har jag kollat i garderoben och förutom svarta jeans så har jag hittat tre topar som åtminstone jag tycker duger. Vad tycker ni? Vill ni väldigt gärna se mig klädd i eran egen gamla häftiga t-shirt så lovar jag köra på det. Om den är hel och ren alltså. 🙂

3

4

2

Nu är ju Sex Pistols ett punkband. Men, men, det är ju ändå en bra attityd eller?

Dela gärna det här inlägget

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *