På besök hos Julia Olsson

Vi såg henne i Idol för fem år sedan och vi såg henne i Idol i fjol. Vid båda tillfällena åkte hon ut efter gruppmomentet. Samma Julia Olsson, men ändå inte.

”För fem år sedan var jag nöjd att komma så långt. Men i fjol hade jag betydligt mer erfarenhet och hade gärna tagit mig till nästa moment, ett solonummer, för att visa vad jag går för.”

Men hon verkar inte ledsen, långt därifrån, där hon sitter framför mig på Sandelius med en kopp kaffe och en köpenhamnare. Hon har hela tiden nära till skratt och ett stort leende. Men jag anar också hennes allvar och starka vilja.

Om hon hade gått vidare i Idol förra året hade det, förklarar hon, varit en förvisso tuff men en snabb språngbräda till det artistliv hon alltid velat ha. Det hade gett henne kontakter högt upp i branschen, något som är helt nödvändigt för att lyckas. Som så många andra som drömmer om att bli sångare har Julia sjungit så länge hon kan minnas.

”Både intresset och talangen kommer från pappa, helt klart. Hans största idoler, Rolling Stones, har också blivit mina. Vi var på deras konsert förra sommaren. Jättehäftigt! Att de orkar stå på scen i två timmar och ösa som de gör. De är ju över 70 år!”

När hon kom i tonåren började hon sjunga på dop och liknande och upptäckte vilken kick det var att ha publik.

”Jag kan ångra att jag inte sökte musikprogrammet när det var dags att läsa på gymnasiet. Men i den åldern väljer man det kompisarna väljer, så det blev fotbollsgymnasiet.”

Julia Olsson2

Julia och hennes Andreas på röda mattan i samband med valvakan 2014 där Julia uppträdde.

Och det var bra, menar Julia, men musikprogrammet hade stämt bättre med hennes ambitioner och stora intresse. Det hade gett en henne de teoretiska kunskaper som hon kan känna att hon saknar.

Men fotbollen hänger kvar den med, på en division tre nivå. Dagen före gruppframträdandet på Idol spelade hon match och skadade knät. Så hon kom in på Idolscenen med kryckor.

”Vi hade övat hela natten och det lät bra. Men på plats funkade det inte alls. Juryn kritiserade oss dessutom för att ha dålig koreografi. Jag var urskuldad, men de tyckte att hela gruppen uppträdde som om de hoppade på kryckor.”

Julia skrattar. Sedan Idol förra året så har hon hunnit med att arbeta på ett fritidshem i Grebo där hon trivdes mycket bra. Och nu väntar ett jobb som sammanbyggare på SAAB i Linköping.

julia

”Det ska bli jättekul och spännande att testa något helt annat och jag ser verkligen fram emot det!”

Oj, men vad gör en sammanbyggare?

”Monterar ihop flygplan, så det blir att borra, nita och fräsa!”

Men hur är det musiken idag?

”Den lever! Jag skriver eget material och spelar och sjunger så ofta jag får tid.”

Följ gärna bloggen via facebook.

 

 

Dela gärna det här inlägget

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *