Slå igenom eller slå i hög?

Jag har antagit en utmaning, en stor en. Jag hade egentligen inte så mycket val annat än att tacka ja. Men jag blev väldigt glad, upprymd och ville förstås bara säga ja. Men så när det första uppståndelsedammet har lagt sig så står man där och tänker oj då. Hur gör jag nu det här?

I måndags hörde nämligen universitets prorektor av sig och frågade om jag tillsammans med en person kunde tänka mig agera konferencier på universitetets stora födelsedagsfest i maj och till vilken alla anställda (4 000) bjuds in? Ett hedersuppdrag, som hon uttryckte det. Och det är det, helt klart. Jag blev jätteglad. Vilket förtroende och vilken utmaning. Plötsligt bleknar det faktum att jag sagt ja till att hålla ett föredrag på Rotary och på Åtvids föreläsningsserie. Det ska också bli kul, men detta var ju ett top notch. Men shit, vad har jag gjort?

Förstås hörde jag genast av mig till den andra personen. Vi måste sätta igång direkt. Det här måste bli toppenbra. Bäst! Jag kommer att ligga sömnlös och fundera på upplägg, oja mig för kläder, håret. Jag måste ringa nu och beställa tid! Det måste bli så himla bra. Bara det faktum att vi ska introducera Jonas Gardell! Jag MÅSTE impa på honom. Och han är ju knappast särskilt lättimpad?  OM han blir det så kanske jag kan få turnera med honom och Mark sedan. Tror ni inte det? De kommer nog att tycka att det är gulligt att ha med sig en tant som pratar östgötska och tror att hon är rolig och ärtig? Sedan kommer förfrågningar och erbjudanden att strömma in: Let’s dance, Fångarna på fortet, På spåret, Stjärnorna på slottet, premiärer och galor. Radio och teve. Världen ligger öppen.

Men än så länge är universitetsparken, platsen för mitt genombrott, i vila, lyckligt omedveten om den uppståndelse som kommer att äga rum om två månader och 20 dagar.

Om det nu blir helt fasansfullt så kan jag i alla fall trösta mig med att då och då skriva om det och låta er hänga med på resan. Om ni vill.

bild (43)

bild (47)

Översta fotot: Jag och Kerstin. Det är inte Kerstin som är min partner den 28 maj.

 

Dela gärna det här inlägget

3 reaktioner på ”Slå igenom eller slå i hög?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *