Vinn två biljetter till årets fars!

Idag befinner du dig fem tämligen enkla frågor från att en januarieftermiddag eller kväll, det som passar dig bäst, sitta bänkad framför årets fars ”Rakt ner i fickan”! Fika i pausen ingår i biljettpriset. Och du vinner inte en biljett utan två, så vill du ta med dig ett sällskap så går det utmärkt! Eller så kan du se farsen två gånger. Det är helt upp till dig. Och du bestämmer själv vilket datum du vill gå.

Gillar du frågesporter och tävlingar? Jag gör det även om jag inte är helt tokig i dem. Jag minns när jag var liten och gick på tipspromenad med mormor genom Åtvidaberg. Jag undrar om inte den typen av tipspromenad finns kvar? Jag har sett frågelappar sitta uppe här och var och människor som verkar stanna upp och stå och begrunda svarsalternativen. Vet ni om det stämmer och när de äger rum? Det är ju ett himla roligt sätt att vara ute och gå.

Då, när jag gick med mormor, var det på lördagar eller söndagar och jag vill minnas att vi utgick från Sunnebotorget. Men jag kan ha fel. Minnet spelar ju en ett spratt ibland. Men jag minns att jag vann en gång. Jag var 7-8 år och vinsten var ett halvt kilo kaffe. Tänk er känslan: superlycka som snabbt övergick i superbesvikelse!

Sedan vann jag ett litet spel ”Tre i rad” via en tävling i ”Kamratposten” några år senare. Det var i miniformat och var magnetiskt så att spelarna höll sig kvar. Var perfekt att ha med i bilen. Så när min syster Lizette och jag var sams och inte hade en fiktiv gräns i mitten av sätet så spelade vi. Minns ni Kamratposten förresten? Fantastiskt bra tidning som jag fick prenumerera på.  Älskade när den damp ner i brevlådan. Den innehöll allt möjligt skoj. Verkligen en tidning för ett barn i mellanstadieåldern och yngre tonåren. Så döm om min förvåning när de slutade skicka tidningen (tror att de måste ha haft någon form av produktionsstopp) och jag som ersättning fick tanttidningen ”Femina”!

Nåväl, om ni gillar frågesport något så när så tänkte jag inleda min nya blogg med en sådan. Och vinsten är inte ett halvt kilo kaffe utan två biljetter till nyårsfarsen, värde 500 kronor. Inte illa, eller hur. Och frågesporten är på samma tema, nyårsfars! Det är ju nämligen den som upptar hela min värld just nu. Premiär på nyårsafton och fyra föreställningar efter det. Jag har aldrig varit så trött efter föreställning och kommer ni och tittar förstår ni kanske varför.

Hur går det här till nu då?

 1. Du börjar med att gilla det här inlägget via facebook-knappen (den finns längst ned där inlägget är slut). På så sätt får dina vänner nys om möjligheten att tävla också. Det är kanske inget du önskar eftersom du själv vill stå där som lycklig vinnare. Men det vill jag! Och det är ju ett givande och tagande! Om du inte har facebook så kan du lämna en trevlig kommentar i kommentarsfältet istället!
 2. Du kollar in frågorna och skickar sedan tipsraden till mig genom att klicka på den här mejladressen: camilla@camillasmedberg.com senast imorgon, 8/1, klockan 15.
 3. Om flera skickar in rätt tipsrad så är det lotten som avgör.
 4. På fredag, den 9/1, meddelar jag vinnaren samt via bloggens facebook vem som har vunnit. Så gillar ni inte den sidan redan så gör det! Vinnaren har så möjlighet att gå på farsen den 10, 11, 17,18, 23, 24 och 25 januari.

Om du inte vinner men ändå vill gå på farsen, som fick fyra C av fem möjliga av Corren!, så kan du köpa biljetter på Spelhörnan eller Bokhandeln eller genom att ringa 073-423 9651.

Lycka till!

Frågesport:

Fråga 1: Producent bakom samtliga farser är Pia O Tember, men vad heter regissören?

 1. Magnus Jansson
 2. Pia Tember
 3. Magnus Jönsson

Fråga 2: Var spelas de 12 föreställningarna (31 dec, 2,3,5,6,10,11,17, 18,23,24,25 jan)?  

 1. Mässen
 2. Kulturhuset
 3. IOGT

0107_50107_40107_3

Fråga 3: Manusförfattare till de av Teater Traska tidigare spelade farserna heter Ray Cooney, vad heter författaren till Årets fars ”Rakt ner i fickan”?

 1. Michael Cooney
 2. Ray Cooney
 3. Lars Amble

Fråga 4: Skådespelarna i årets fars heter:

 1. Magnus, Camilla, Stefan, Erika, Åke, Kerstin, Manke, Gun, Tomas och Elisabeth
 2. Magnus, Camilla, Stefan, Erika, Nicklas, Kerstin, Manke, Gun och Elisabeth
 3. Magnus, Camilla, Stefan, Erika, Åke, Kerstin, Manke, Gun och Pontus

0107_20107_1

Fråga 5: Om de som spelar glömmer bort vad de ska saga så vänder de sig till en viktig 0107_66 person, Caroline Almqvist, som sitter på första bänken med manus framför sig. Vad kallas hennes roll?

 1. Support
 2. Sufflös
 3. Replikös
Dela gärna det här inlägget

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *